Holland Immo Group
Language:   Nederlands English

Emissie IMMO Zorgwoningfonds binnen 2 weken voltekend

 

23-04-2018 | De emissie van het door fondsaanbieder Holland Immo Group gelanceerde IMMO Zorgwoningfonds was al na twee weken voltekend. De totale emissie bedroeg € 14,6 miljoen verdeeld over 2.911 participaties van € 5.000. Het fondsvolume bedraagt € 29,3 miljoen. Hiervan wordt € 14,7 miljoen hypothecair gefinancierd. Oprichting van het fonds vindt plaats op 1 juni 2018.

 

IMMO Zorgwoningfonds belegt in een drietal particuliere woonzorglocaties in de plaatsen Brummen, Warnsveld (beide gelegen in Gelderland) en Gouda (Zuid-Holland). De locaties omvatten in totaal 77 zelfstandige appartementen en zijn gelegen in een rustige en groene woonomgeving. De exploitatie van de woonzorglocaties is in handen van huurder Domus Magnus, marktleider in de private woonzorg in Nederland.

Het verwachte totaalrendement bedraagt 7,8% op jaarbasis. Het direct uitkeerbare rendement is geprognosticeerd op 5,8% per jaar.

 

Inmiddels zijn de voorbereidingen gestart voor Winkelfonds Duitsland 16, waarvan de introductie na de zomer 2018 wordt verwacht. Ook wordt gewerkt aan nieuwe woningfondsen, zowel in het segment young professionals als in het woonzorg segment voor ouderen, alsmede aan een nieuw parkeergaragefonds.

 

Holland Immo Group is aanbieder van vastgoedbeleggingsfondsen en heeft sinds 2001 in totaal 38 fondsen geïnitieerd met een totaal investeringsvolume van ruim € 1 miljard. Holland Immo Group belegt in Nederlands en Duits vastgoed, met name in winkels, woningen en parkeergarages. Na de verkoop in 2016 van een groot aantal fondsen aan institutionele beleggers is vanaf 2016 de beleggingsstrategie verder gericht op woningen, Duitse supermarkten en binnenstedelijke parkeergarages. Binnen het woningsegment meer specifiek op woningen voor starters (incl. student housing) en woonzorg concepten voor ouderen, waarbij samenwerking wordt gezocht met expanderende particuliere woonzorgexploitanten.

 

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer mr. M. Kühl MRICS.

Eindhoven, 23 april 2018

 

mr. Manfred Kühl MRICS

Directievoorzitter

Holland Immo Group B.V.

Tel. +31 40 2352635

Terug naar het nieuwsoverzicht

Naar boven