E&G en HIG bundelen krachten voor Europees parkeergarage vastgoedfonds

06-03-2019 |

E&G Parkhausfonds Europa – geïnitieerd door E&G Funds & Asset Management GmbH en Holland Immo Group – belegt in parkeerfaciliteiten op aantrekkelijke locaties in het eurogebied. (EU-19). Het eigen vermogen wordt bijeengebracht door Duitse institutionele beleggers, het vastgoed wordt verworven zonder financieringsvoorbehoud.

E&G en HIG werken samen in de vastgoed acquisitie, fonds en asset management van een Europese parkeer portfolio voor Duitse institutionele beleggers. E&G Parkhausfonds Europa brengt de kennis in fonds management en de toegang tot institutionele beleggers van E&G samen met de parkeergarage pijplijn en asset management kennis van HIG. Matthieu Dekkers van HIG en Tilo Staudenmaier van E&G zijn verantwoordelijk voor de acquisitie van parkeergarages in de Eurozone. Beide bedrijven hebben ervaren investment en asset management teams, gespecialiseerd in parkeervastgoed. De brede kennis en ervaring van beide organisaties op het gebied van bestaande, renovatie en nieuwbouw parkeergarages vullen elkaar optimaal aan bij het opzetten van een parkeergarageportfolio in Europa. Matthieu Dekkers zegt: “We worden steeds meer ingeschakeld voor stedenbouwkundige invulling en ontwikkeling van parkeergarages in mix-use gebouwen en omgevingen. We hebben een startportefeuille en goede pijplijn opgebouwd, vaak in samenwerking met ontwikkelaars en parkeergarage exploitanten.” De opgedane unieke ervaring en aanpak in Nederland en Duitsland biedt perspectief voor Europese uitrol.

Het stabiele karakter van de kasstroom van parkeergarages in binnenstedelijke centra, ziekenhuislocaties en multimodale knooppunten biedt institutionele investeerders een mooie spreiding via de ervaren investeringsplatforms van E&G en HIG. Verwacht wordt dat de eerste aankopen in het tweede kwartaal van 2019 worden gedaan.

E&G en HIG
E&G Funds & Asset Management GmbH is opgericht in 2006 en heeft momenteel 35 vastgoed experts in Stuttgart. Holland Immo Group (HIG) is opgericht in 2001 en heeft momenteel 25 experts in Eindhoven. Beide organisaties richten zich op verschillende asset classes en zijn al meer dan 10 jaar actief in de parkeergarage beleggingsmarkt. Samen hebben ze in totaal meer dan € 250 miljoen parkeergarage assets onder management in Duitsland en Nederland.

Fonds informatie
Te downloaden op: www.car-parking-fund.com
Voor meer informatie kunt u kijken op: www.hollandimmogroup.nl/acquisition-profile en www.eg-fam.de

Contact gegevens E&G en HIG
Tilo Staudenmaier
Senior Investment Manager
E&G Funds & Asset Management GmbH
Tilo.Staudenmaier@eg-fam.de
Tel. +49 711 49 05 79 40

Matthieu Dekkers MRE
Head of Acquisition Car Parks
Holland Immo Group B.V.
M.Dekkers@hollandimmogroup.nl
Tel. +31 40 235 26 35

back TERUG