Emissie IMMO Zorgwoningfonds 2 voltekend

16-04-2019 |

De emissie van het door fondsaanbieder Holland Immo Group gelanceerde IMMO Zorgwoningfonds 2 is voltekend. De totale emissie bedroeg € 32,5 miljoen verdeeld over 6.504 participaties van € 5.000. Het fondsvolume bedraagt € 63,2 miljoen. Hiervan wordt € 30,7 miljoen hypothecair gefinancierd. Oprichting van het fonds vindt plaats op 28 mei 2019.

IMMO Zorgwoningfonds 2 belegt in een vier woonzorgcomplexen gelegen in Zwolle, Dalfsen-Nieuwleusen, Staphorst en Olst-Wijhe. De locaties omvatten in totaal 396 woningen, die verdeeld zijn in 281 zelfstandige appartementen en 115 zorgsuites. De exploitatie van de woonzorglocaties is in handen van huurder Zorg-Samen Het Zand.

Het verwachte totaalrendement bedraagt 7,9% op jaarbasis. Het direct uitkeerbare rendement is geprognosticeerd op 6,0% per jaar.

Inmiddels zijn de voorbereidingen gestart voor IMMO Zorgwoningfonds 3, waarvan de introductie na de zomer 2019 wordt verwacht. Ook wordt gewerkt aan nieuwe woningfondsen, zowel in het segment young professionals als in het woonzorg segment voor ouderen.

Holland Immo Group is aanbieder van vastgoedbeleggingsfondsen en heeft sinds 2001 in totaal 42 fondsen geïnitieerd met een totaal investeringsvolume van circa € 1,2 miljard. Holland Immo Group belegt in Nederlands en Duits vastgoed, met name in winkels, woningen en parkeergarages. Na de verkoop in 2016 van een groot aantal fondsen aan institutionele beleggers is vanaf 2016 de beleggingsstrategie verder gericht op woningen, Duitse supermarkten en binnenstedelijke parkeergarages. Binnen het woningsegment meer specifiek op woningen voor starters (incl. student housing) en woonzorg concepten voor ouderen, waarbij samenwerking wordt gezocht met expanderende particuliere woonzorgexploitanten.

back TERUG