Kwartaalrecord op Duitse beleggingsmarkt

04-10-2018 |

Op de commerciƫle vastgoedmarkt in Duitsland is in het derde kwartaal een recordbeleggingsvolume van 16 miljard euro bereikt. Alles wijst op een nieuw jaarrecord voor 2018.

Dat blijkt 4 oktober uit berichtgeving van Thomas Daily. Het beleggingsrecord in het derde kwartaal is mede te danken aan de Kaufhof-Karstadt-deal van 1,8 miljard euro. Ook de verkoop van verschillende wolkenkrabbers in Frankfurt waaronder de Omniturm droegen bij aan het beleggingsvolume van meer dan 16 miljard euro.

In de eerste negen maanden is voor ongeveer 42 miljard euro aan commercieel vastgoed verhandeld, blijkens cijfers van BNP Paribas Real Estate, CBRE, Colliers International en JLL. Dat is 8 procent meer dan in dezelfde periode in 2017. Het volume is met name te danken aan de vele deals in de zeven belangrijkste Duitse steden, waar 27 procent meer werd gekocht. De omzetgroei was het grootste in Frankfurt en Hamburg. Het meest in trek is kantorenvastgoed.

Vastgoedadviseurs voorzien een totaal beleggingsvolume in 2018 van 60 miljard euro. Dat zou het vorige record van 2017 van 56 miljard euro ruimschoots overtreffen. Topjaar daarvoor was 2015 met ruim 55 miljard euro aan vastgoeddeals.

Bron: Vastgoedmarkt.nl

back TERUG