Bel me terug Downloads
Reclame

Kenmerken

IMMO Huurwoningfonds 5 belegt in twee nieuw te bouwen appartementencomplexen bestaande uit Volt te Dordrecht en De Merchant te Tilburg met in totaal 125 appartementen, 79 parkeerplaatsen en een commerciële ruimte.

 • Verwacht gemiddeld totaalrendement 7,8% per jaar
 • Verwacht gemiddeld direct rendement 5,1% per jaar, uitkering per kwartaal
 • Totale fondsinvestering € 36.295.000
 • Hypothecaire lening tijdens bouwfase € 17.000.000
 • Hypothecaire lening beleggingsfase € 19.640.000
 • Eigen vermogen € 16.655.000
 • Deelname vanaf 2 participaties à € 5.000,- per participatie (excl. 3% emissiekosten)¹.

¹ De emissiekosten zijn een vergoeding voor het bijeenbrengen van het kapitaal en worden niet meegenomen in de berekening van het rendement.

Risico's

Beleggen in het fonds brengt risico’s met zich mee zoals wordt vermeld in het prospectus, waaronder het risico van marktwaardedaling, leegstand, rentefluctuaties, (her)financiering, verlies van vermogen bij niet gespreid beleggen en beperkte verhandelbaarheid van de participaties. De waarde van de belegging kan daardoor dalen en beleggers dienen zich te realiseren dat zij mogelijk minder terugkrijgen dan zij hebben ingelegd. Op dit moment is nog niet duidelijk hoe groot de impact is van de gevolgen van COVID-19 op de marktwaarde van de huurwoningmarkt op de lange termijn. Waarschuwing: U staat op het punt een product te kopen dat niet eenvoudig en wellicht moeilijk te begrijpen is.

Objecten

Volt in Dordrecht

 • 58 appartementen
 • 54 parkeerplaatsen
 • 1 commerciële ruimte
Meer informatie over Volt

Het Object Volt is gelegen aan de Lijnbaan/Nieuwendijk in de wijk Stadswerven-Zuid in Dordrecht. Stadswerven-Zuid ligt op loopafstand van het historische centrum van Dordrecht en grenst direct aan de waterweg het Wantij waarover de appartementen een prachtig uitzicht hebben. Het Object betreft het voormalig gemeentelijk regiokantoor, dat in de periode van 1 oktober 2020 tot en met 15 februari 2022 zal worden herontwikkeld tot 58 appartementen, een commerciële ruimte, een basisschool en kinderdagverblijf en 60 parkeerplaatsen op het maaiveld. Hierbij zal van het bestaande gebouw de bovenste verdieping over de volledige oppervlakte worden uitgebouwd. De basisschool en de kinderopvang, gelegen op de begane grond en een gedeelte van de eerste verdieping, alsmede zes van de 60 parkeerplaatsen maken geen deel uit van het door het Fonds verworven Object.

De 58 appartementen hebben een gemiddelde oppervlakte van 76 m2 en zijn bedoeld voor de doelgroepen ‘young professionals’ en tweepersoonshuishoudens.

De Merchant in Tilburg

 • 67 appartementen
 • 25 parkeerplaatsen
Meer informatie over De Merchant

Het Object is gelegen aan de Koopvaardijstraat in de wijk Hoogvenne te Tilburg. De Koopvaardijstraat is centraal gelegen in Tilburg en is de verbinding tussen de binnenstad en de Piushaven. De Piushaven was het oude handelsepicentrum van Tilburg dat zich de laatste jaren heeft ontwikkeld tot een gebied met een woon-, werk- en recreatiefunctie. Door de ontwikkeling van luxe appartementencomplexen, winkels en horecagelegenheden, is het gebied de laatste jaren alsmaar aantrekkelijker geworden.

Het nieuwbouwproject De Merchant omvat een appartementencomplex – bestaande uit drie op zichzelf staande gebouwen met elk een eigen entree – en de renovatie/herontwikkeling van een naastgelegen stadsvilla. De drie gebouwen zullen door de bergingen met elkaar verbonden zijn.

 

De 67 appartementen hebben een gemiddelde oppervlakte van 52 m2 en zijn bedoeld voor de doelgroepen ‘young professionals’ en tweepersoonshuishoudens.

Toezicht AFM

IMMO Huurwoningfonds 5, een beleggingsinstelling in de zin van de Wet op het financieel toezicht (Wft), en haar beheerder Holland Immo Group Beheer BV vallen onder toezicht van en zijn geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Voor IMMO Huurwoningfonds 5 is het prospectus goedgekeurd door de AFM* en bij ons verkrijgbaar.

* De goedkeuring van het prospectus mag niet worden beschouwd als aanprijzing van de aangeboden participaties. Potentiële beleggers wordt aanbevolen het prospectus te lezen om de potentiële risico’s en voordelen in verband met de beslissing om in de effecten te beleggen volledig te begrijpen, voordat ze een beleggingsbeslissing nemen.

Initiatiefnemer

Holland Immo Group heeft ruim 19 jaar ervaring en expertise in het initiëren en beheren van vastgoedbeleggingsfondsen. Holland Immo Group heeft reeds 53 vastgoedbeleggingsfondsen in Nederland en Duitsland met een totaal belegd vermogen van € 1,5 miljard geïnitieerd. Hiermee is Holland Immo Group een top-3 aanbieder van niet-beursgenoteerde vastgoedbeleggingsfondsen in Nederland.

mr. M. (Manfred) Kühl MRICS

Chief Executive Officer

mr. T. (Thomas) Kühl

Chief Operating Officer

L.M. (Leo) Antonis

Investor Relations

J.N.P.T. (Sjaak) Mooij MBA RC

Chief Financial Officer

Vrijblijvend de brochure en het prospectus per post ontvangen?
Ik heb kennis genomen van het Privacy Statement.


Waarschuwing: U staat op het punt een product te kopen dat niet eenvoudig en misschien moeilijk te begrijpen is. De op deze website vermelde informatie is van algemene aard waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. De beleggingsinstelling IMMO Huurwoningfonds 5 en haar beheerder Holland Immo Group Beheer BV zijn geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten. Het prospectus van IMMO Huurwoningfonds 5 is goedgekeurd door de AFM. De goedkeuring van het prospectus mag niet worden beschouwd als aanprijzing van de aangeboden participaties. Potentiële beleggers wordt aanbevolen het prospectus te lezen om de potentiële risico’s en voordelen in verband met de beslissing om in de effecten te beleggen volledig te begrijpen, voordat ze een beleggingsbeslissing nemen. Het prospectus en het essentiële-informatiedocument (EID) zijn te verkrijgen ten kantore van Holland Immo Group of hier te downloaden. Download het prospectus hier, download het EID hier