Beleggen in toekomstbestendige steden

Investeren met impact bij Holland Immo Group

Benieuwd naar de beleggingsmogelijkheden bij Holland Immo Group?

Duurzaamheidsbeleid

Investeren met impact bij
Holland Immo Group

Wij geloven in het creëren van lange termijn waarde, zowel voor onze beleggers en toekomstige generaties, als voor de steden en gemeenschappen waarin wij investeren. Daarom vinden wij het als vanzelfsprekend dat iedere financiële marktdeelnemer, zijn verantwoordelijkheid neemt op het gebied van duurzaamheid en ESG. Holland Immo Group en moederorganisatie Primevest Capital Partners leveren daarom een significante bijdrage om de negatieve impact (footprint) van de bedrijfsvoering op de aarde, tot een minimum te beperken. 
 
Een greep uit onze duurzame initiatieven:
  • Verhogen van diversiteit in (senior) managementposities van 22% naar 35%
  • Verminderen en neutraliseren CO2-uitstoot van onze zakelijke reizen
  • Stimuleren van papierloze kantoren en het reduceren van energie- en water verbruik
  • Jaarlijkse ESG-rapportages in lijn met gerenommeerde partijen zoals: UN PRI, INREV en SFDR.

"Het integreren van duurzaamheid in onze bedrijfsvoering zie ik als vanzelfsprekend, niet enkel vanuit ethisch oogpunt, maar ook als essentieel onderdeel om de toekomstbestendigheid van ons bedrijf en de steden waarin wij investeren te waarborgen.”

Gaston Hupkens

Head of Operations

Duurzaamheid fondsen

Duurzaamheid gaat wat ons betreft over het vergroenen van onze organisatie, het creëren van lange termijn waarde met onze beleggingen en het toekomstbestendig maken van de steden waarin wij investeren. Waar relevant en mogelijk integreren wij ook duurzaamheidsaspecten in de vastgoedfondsen die wij initiëren en beheren.

Sinds 10 maart 2021 is de Europese verordening over duurzaamheidsinformatie in de financiële sector (EU 2019/2088) Sustainable Finance Disclosure Regulation (‘SFDR’) van kracht. Holland Immo Group is door deze verordening verplicht transparant te zijn over haar benadering van duurzaamheidsaspecten in het beleggingsbeleid.

Duurzaamheidsrapport

Primevest Capital Partners, moederonderneming van Holland Immo Group, heeft in oktober 2023 haar eerste duurzaamheidsrapport gepubliceerd.

Duurzaamheidsverklaring

Holland Immo Group heeft in juli 2021 haar duurzaamheidsverklaring gepubliceerd. In de uitgebreide verklaring leest u alles over onze duurzaamheidsambities als organisatie en het duurzaamheidsbeleid van onze beleggingsfondsen.

beleggen in vastgoedfondsen

56

Vastgoedfondsen
geïnitieerd

€ 888 miljoen

Momenteel
onder beheer

€ 1,65 miljard

Totaal belegd
volume

22+

Jaar
ervaring

31681_-_Ext_01-small

Holland Immo Group is dé specialist in vastgoedfondsen voor particulieren beleggers

Holland Immo Group heeft meer dan 22 jaar ervaring en een robuust track record in het initiëren en beheren van vastgoedbeleggingsfondsen met een sterke focus op de domeinen zorgwoningen, huurwoningen en parkeergarages. Momenteel zijn er 20 beleggingsfondsen actief in Nederland en Duitsland met in totaal ruim € 888 miljoen momenteel onder beheer. Onze beleggingsstrategie is gericht op het toekomstbestendig maken van steden door te investeren in betaalbare en kwalitatieve studenten- en zorgwoningen en duurzame binnenstedelijke parkeergarages in Nederland.

Holland Immo Group heeft sinds 2001 meer dan 55 vastgoedbeleggingsfondsen in Nederland en Duitsland geïnitieerd met een totaal belegd vermogen van ruim € 1,6 miljard. Hiermee behoort Holland Immo Group tot de top-3 aanbieders van niet-beursgenoteerde vastgoedbeleggingsfondsen in Nederland.

Onze vastgoedbeleggingsfondsen zijn gestructureerd als gesloten fondsen, hetgeen betekent dat overdracht van participaties van beleggers uitsluitend kan plaatsvinden door het fonds participaties te laten inkopen. Bent u benieuwd naar de beleggingsmogelijkheden bij Holland Immo Group?

Ruim 22 jaar ervaring in het initiëren en beheren van vastgoedfondsen voor particuliere beleggers en family offices

Holland Immo Group heeft sinds haar oprichting in 2001 meer dan 55 vastgoedbeleggingsfondsen in Nederland en Duitsland geïnitieerd met een totaal belegd vermogen van ruim € 1,6 miljard. Hiermee behoort Holland Immo Group tot de top-3 aanbieders van niet-beursgenoteerde vastgoedbeleggingsfondsen in Nederland.

Over Holland Immo Group

Twee labels, één visie

Holland Immo Group initieert en beheert vastgoedbeleggingsfondsen, voor zowel particuliere beleggers als family offices, in de vastgoedcategorieën huurwoningen, zorgwoningen en parkeergarages. Sinds 2021 maakt Holland Immo Group onderdeel uit van Primevest Capital Partners, een onafhankelijke pan-Europese investment manager. Primevest is gespecialiseerd in innovatieve strategieën voor het beleggen in real assets, gericht op institutionele investeerders. Beide labels samen versterken elkaars netwerk en expertise met een sterke focus op de domeinen parkeren & mobiliteit, communicatie-infrastructuur en (gezondheidszorg)woningen. Momenteel bestaat de gezamenlijke beleggingsportefeuille uit 30 actieve fondsen met meer dan €3 miljard belegd vermogen in 12 Europese landen.

Het ontstaan van Holland Immo Group

Wil jij ook onderdeel uitmaken van het team bij Holland Immo Group?

Bekijk dan onze openstaande vacatures, of maak jouw interesse kenbaar middels een open sollicitatie.
We horen graag van je!

Plan een kennismaking

Wij plannen graag een vrijblijvende kennismaking met u in om u te informeren over de mogelijkheden van beleggen bij Holland Immo Group.

Sebastian van der Graaf

Head of Investor Relations Private Clients

Contactgegevens

info@hollandimmogroup.nl
+31 (0)40 235 2635

Flight Forum 154, 5657 DD Eindhoven
Postbus 8734, 5605 LS Eindhoven

Plan een kennismaking

Wij plannen graag een vrijblijvende kennismaking met u in om u te informeren over de mogelijkheden van beleggen bij Holland Immo Group.

Maartje Raijmakers, Investor Relations

Maartje Raijmakers

Investor Relations

Contactgegevens

info@hollandimmogroup.nl
+31 (0)40 235 2635

Flight Forum 154, 5657 DD Eindhoven
Postbus 8734, 5605 LS Eindhoven