Holland Immo Group en E&G Funds & Asset Management vergroten wederom het investeringsvolume van “E&G Parkhausfonds Europa”

Parkeergarage Weena - Rotterdam, E&G Parkhausfonds Europa

Op 28 mei is de parkeergarage Weena in Rotterdam door het E&G Parkhausfonds Europa (E&G) verworven, na eind vorig jaar in Turijn en begin dit jaar in Duitsland te hebben geïnvesteerd. Hiermee heeft Matthieu Dekkers in het afgelopen jaar met zijn acquisitieteam ongeveer € 100 miljoen aan parkeergarages gekocht ten behoeve van E&G. Holland Immo Group is verder actief op zoek naar een verdubbeling van het investeringsvolume van dit fonds in Europa.

Kenmerken parkeergarage Weena

  • 480 parkeerplaatsen onderdeel van The Core / Weena complex
  • Centrale parkeerlocatie voor de commerciële, winkel en uitgaans omgeving
  • Huurovereenkomst met Q-Park

Tristan Capital Partners (Tristan) kocht eind vorig jaar het complete Weena complex, bestaande uit kantoren en een parkeergarage. Tristan verkoopt nu de parkeergarage door en realiseert daarmee waarde. “We hebben vaker van of in samenwerking met een investeerder in andere vastgoedsegmenten een parkeergarage gekocht, parkeergarages zijn een niche investering , die wij anders waarderen”, aldus Matthieu Dekkers van Holland Immo Group.

Het object is gelegen in het Central Business Disctict van Rotterdam en aan de voet van het kernwinkelgebied van Rotterdam. In deze levendige omgeving zijn veel plannen voor hoogbouw.

De parkeergarage profiteert van de zakelijke markt en van de winkelende publieke bezoekers in de omgeving met het naastgelegen stadswinkelgebied, bioscopen, hotels, restaurants en kantoren, dat maakt het object een toekomstbestendige investering. De parkeergarage heeft ruime parkeerplaatsen en wordt gekenmerkt door een fraaie spindel.

Over het E&G Parkhausfonds Europa

E&G parkeergaragefonds Europa is een initiatief van Holland Immo Group (HIG) en E&G Funds & Asset management uit Stuttgart (E&G FAM) en heeft meerdere parkeergarages in Nederland, Duitsland en Italië verworven, sinds de lancering in juni 2019. Met het eigen vermogen van Duitse institutionele beleggers wordt een Europese gediversifieerde parkeergarageportefeuille opgebouwd.

E&G Parkhausfonds Europa investeert in parkeergelegenheden op aantrekkelijke locaties in de eurozone (EU-19). E&G en HIG werken samen op het gebied van acquisitie, het fonds- en vermogensbeheer van een Europese parkeerportefeuille ten behoeve van Duitse institutionele beleggers. Beide bedrijven hebben ervaren beleggings- en assetmanagementteams die gespecialiseerd zijn in parkeervastgoed. De uitgebreide kennis en expertise van beide organisaties met betrekking tot bestaande, gerenoveerde en nieuw gebouwde parkeergarages passen perfect bij een parkeerportfolio met assets in Europa. In totaal hebben beide meer dan € 425 miljoen aan parkeeractiva in beheer in Duitsland, Nederland en Italië.

Over Holland Immo Group

Holland Immo Group is een aanbieder van niet-beursgenoteerde vastgoedbeleggingsfondsen voor particuliere en institutionele beleggers en heeft de laatste jaren in toenemende haar focus gericht op parkeer- en woningvastgoed inclusief ouderenhuisvesting (senior living en senior care). Holland Immo Group heeft sinds 2001 voor ruim € 1,3 miljard aan vastgoedfondsen geïnitieerd en heeft dit jaar ruim € 700 miljoen aan vastgoedbeleggingen in beheer. Sinds 2012 ligt de focus tevens op parkeergarages als beleggingscategorie onder het label Holland Immo Group Parking Funds. Sindsdien is een portefeuille van in totaal € 257 miljoen aan parkeergarages aangekocht voor de diverse fondsen. Holland Immo Group Parking Funds heeft een toegewijd team met uitgebreide ervaring in parkeergarage-investeringen in Europa.

Over E&G Funds & Asset Management

E&G FAM investeert in institutionele klassen in verschillende activaklassen voor nationale en internationale platforms en heeft ruim € 900 miljoen aan beleggingen onder beheer. Met AIF Kapitalverwaltungs-AG heeft de investeringsmanager uit Stuttgart een eigen KVG met toestemming voor investeringen in onroerend goed, krediet en private equity. E&G FAM is een spin-off van de private bank Ellwanger & Geiger en is in 2017 door een buy-out door het management verzelfstandigd.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Matthieu Dekkers, samenwerkingspartner E&G Parkhausfonds Europa via 040-2352635 of via m.dekkers@hollandimmogroup.nl

Matthieu Dekkers
mr. M. (Matthieu) Dekkers MRE
Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Plan een kennismaking

Wij plannen graag een vrijblijvende kennismaking met u in om u te informeren over de mogelijkheden van beleggen bij Holland Immo Group.

Sebastian van der Graaf

Head of Investor Relations Private Clients

Contactgegevens

info@hollandimmogroup.nl
+31 (0)40 235 2635

Flight Forum 154, 5657 DD Eindhoven
Postbus 8734, 5605 LS Eindhoven

Plan een kennismaking

Wij plannen graag een vrijblijvende kennismaking met u in om u te informeren over de mogelijkheden van beleggen bij Holland Immo Group.

Maartje Raijmakers, Investor Relations

Maartje Raijmakers

Investor Relations

Contactgegevens

info@hollandimmogroup.nl
+31 (0)40 235 2635

Flight Forum 154, 5657 DD Eindhoven
Postbus 8734, 5605 LS Eindhoven