Kenmerken

IMMO Zorgwoningfonds 4 zal beleggen in vier Nederlandse woonzorglocaties, gelegen in Den Haag, Rotterdam en Lochem (2x). De portefeuille omvat 63 woonzorgappartementen en 40 zelfstandige (senioren) appartementen.

 • Verwacht gemiddeld totaalrendement 7,4% per jaar
 • Verwacht gemiddeld direct rendement 5,5% per jaar, uitkering per kwartaal
 • Totale fondsinvestering € 35.850.000
 • Hypothecaire financiering € 17.800.000
 • Eigen vermogen € 18.050.000
 • Deelname vanaf 2 participaties à € 5.000,- per participatie (excl. 3% emissiekosten)¹.

¹ De emissiekosten zijn een vergoeding voor het bijbrengen van het kapitaal en worden niet meegenomen in de berekening van het rendement.

Risico’s​

 • Beleggen in het fonds brengt risico’s met zich mee. Deze risico’s, alsmede andere (markt)omstandigheden kunnen tot gevolg hebben dat negatieve waarde fluctuaties optreden en rendementen lager uitkomen dan het geprognosticeerde rendement.
 • De voornaamste risico’s zijn: het risico van beperkte spreiding in beleggingen, de beperkte verhandelbaarheid van de participaties, een langere dan beoogde looptijd van het fonds, marktwaarde- en verkooprisico van de objecten, besluitvorming en belangen van de individuele participant, tussentijdse tegenvallers en negatieve ontwikkelingen, inflatierisico, herfinancieringsrisico, renterisico, milieurisico’s, verhuurrisico, onderhoudsaspecten, politieke risico’s en object gerelateerde risico’s.
 • Beleggers die overwegen deel te nemen in het fonds wordt geadviseerd kennis te nemen van deze risico’s, deze worden in hoofdstuk 2 van het prospectus beschreven. Waarschuwing: U staat op het punt een product te kopen dat niet eenvoudig en wellicht moeilijk te begrijpen is.

Objecten​

De portefeuille waarin het fonds zal beleggen omvat in totaal 63 woonzorgappartementen en 40 zelfstandige (senioren) appartementen. De 63 woonzorgappartementen in Rotterdam en Den Haag zijn langjarig (11 respectievelijk 20 jaar) verhuurd aan twee woonzorgaanbieders (Domus Magnus en Valuas Zorggroep ). De 40 (senioren) appartementen van de locaties in Lochem zijn individueel verhuurd aan de bewoners.

Object De Magistraat te Rotterdam - IMMO Zorgwoningfonds 4

De Magistraat – Rotterdam​

 • 35 woonzorgappartementen
 • Gemeenschappelijke recreatieruimte, restaurant en tuin
 • Parkeergarage met 45 parkeerplaatsen

Het Object De Magistraat is gelegen aan de Henegouwerlaan 70-82 in de wijk het “Oude Westen” in Rotterdam. Het Object is gebouwd in 1913 als kraamkliniek en rijkskweekschool voor vroedvrouwen en is in 2007 volledig gerenoveerd en aangepast aan het huidige gebruik als woonzorglocatie en sindsdien volledig verhuurd aan zorgaanbieder Domus Magnus, die de woonzorgappartementen onderverhuurt aan individuele bewoners. De huurovereenkomst is in juni 2019 verlengd voor een periode van 11 jaar en heeft per de Emissiedatum een resterende looptijd van 9,9 jaar met een optie tot verlenging van vijf jaar.

De Magistraat bestaat uit 35 woonzorgappartementen. Daarnaast is er een gemeenschappelijke recreatieruimte, een restaurant, een gemeenschappelijke woonkamer en een gemeenschappelijke tuin. Tevens beschikt het Object over een parkeergarage met 45 parkeerplaatsen. De appartementen variëren van circa 50 tot 127 m2 en zijn per lift te bereiken.

De Magistraat wordt door de patiëntenfederatie Nederland (Zorgkaart Nederland) met een 8.2 beoordeeld.

Object Residence Haganum te Den Haag - IMMO Zorgwoningfonds 4

Residence Haganum – Den Haag

 • 28 woonzorgappartementen
 • Gemeenschappelijke recreatieruimte, restaurant en tuin

Residence Haganum bevindt zich in het Zeeheldenkwartier op minder dan een kilometer afstand van het Vredespaleis en Paleis Noordeinde in Den Haag. Sinds 2012 is het Object in gebruik als woonzorglocatie. De woonzorglocatie is volledig verhuurd aan Valuas Zorggroep, die de appartementen onderverhuurt aan individuele bewoners. Valuas Zorggroep huurt het object per 1 juli 2019 voor een periode van twintig jaar en heeft per Emissiedatum een resterende looptijd van 19,1 jaar met een optie tot verlenging van vijf jaar.

Het Object omvat 28 woonzorgappartementen. Daarnaast is er een restaurant, gemeenschappelijke woonkamer, fysiotherapie/sportruimte, kapper/schoonheidsspecialist en een gemeenschappelijke tuin. De appartementen variëren van circa 30 tot 73 m2.

Residence Haganum wordt door de patiëntenfederatie Nederland (Zorgkaart Nederland) met een 8.2 beoordeeld.

Object Stadenbos te Lochem - IMMO Zorgwoningfonds 4

Stadenbos – Lochem​

 • 20 (senioren)appartementen
 • 20 parkeerplaatsen in ondergelegen parkeergarage + 16 parkeerplaatsen op eigen terrein

Het Object Stadenbos is gelegen op de nummers 1 tot en met 20 van de gelijknamige straat Stadenbos in Lochem, aan de voet van de Paaschberg vlakbij het centrum. Het Object is gebouwd in 2006 en is gelegen in een ruim opgezette woonwijk. Alle appartementen zijn individueel verhuurd aan de bewoners. De gemiddelde bruto-maandhuur bedraagt € 1.070 per appartement (prijspeil 1 juli 2020). De bewoners kunnen zelfstandig zorg inkopen bij Pro Senectute. Deze organisatie biedt ter plaatse thuiszorg aan voor bewoners met lichte zorgvraag, alsmede andere diensten zoals activiteiten, boodschappenservice, taxiservice en was-service.

Het Object omvat 20 zelfstandige (senioren)appartementen. De appartementen beschikken over een eigen terras of balkon. De ondergelegen parkeergarage omvat 20 parkeerplaatsen, tevens bevinden zich 16 parkeerplaatsen op eigen terrein.  De appartementen variëren van circa 90 tot 100 m2.

Object Hoog Langen te Lochem - IMMO Zorgwoningfonds 4

Hoog Langen – Lochem​

 • 20 (senioren)appartementen
 • 16  parkeerplaatsen in ondergelegen parkeergarage + 25 parkeerplaatsen op eigen terrein

Het Object Hoog Langen is gelegen aan de Barchemseweg 85 t/m 117 te Lochem en is gebouwd in 2004. Alle appartementen zijn individueel verhuurd aan de bewoners. De gemiddelde bruto-maandhuur bedraagt € 1.335 per appartement (prijspeil 1 juli 2020). De bewoners kunnen zelfstandig zorg inkopen bij Pro Senectute. Deze organisatie biedt ter plaatse thuiszorg aan voor bewoners met lichte zorgvraag, alsmede andere diensten zoals activiteiten, boodschappenservice, taxiservice en was-service.

Het Object omvat 20 zelfstandige (senioren)appartementen. De appartementen beschikken over een eigen terras of balkon. De ondergelegen parkeergarage omvat 16 parkeerplaatsen, tevens bevinden zich 25 parkeerplaatsen op eigen terrein.  De appartementen variëren van een 2-kamerappartement tot een 4-kamerappartement en zijn gemiddeld 130 m2.

Toezicht AFM

IMMO Zorgwoningfonds 4, een beleggingsinstelling in de zin van de Wet op het financieel toezicht (Wft), en haar beheerder Holland Immo Group Beheer BV vallen onder toezicht van en zijn geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Voor IMMO Zorgwoningfonds 4 is het prospectus goedgekeurd door de AFM* en bij ons verkrijgbaar.

* De goedkeuring van het prospectus mag niet worden beschouwd als aanprijzing van de aangeboden participaties. Potentiële beleggers wordt aanbevolen het prospectus te lezen om de potentiële risico’s en voordelen in verband met de beslissing om in de effecten te beleggen volledig te begrijpen, voordat ze een beleggingsbeslissing nemen.

Initiatiefnemer

Holland Immo Group heeft ruim 18 jaar ervaring en expertise in het initiëren en beheren van vastgoedbeleggingsfondsen in Nederland en in Duitsland. Holland Immo Group heeft reeds 46 vastgoedbeleggingsfondsen met een totaal belegd vermogen van ruim € 1,2 miljard geïnitieerd. Hiermee is Holland Immo Group een top-3 aanbieder van niet-beursgenoteerde vastgoedbeleggingsfondsen in Nederland.

mr. M. Kühl MRICS

mr. M. Kühl MRICS
CEO

M. Kühl MRICS, directievoorzitter, was in het verleden werkzaam als belastingadviseur bij Arthur Andersen met specialisatie in de onroerend goed transactiepraktijk alsmede specialist in beursgangen en bedrijfsovernames. Hij begeleidde vanaf medio 1998 als zelfstandig fiscalist een groot aantal vastgoedtransacties voor (institutionele) beleggers. Bij Holland Immo Group BV gevestigd te Eindhoven is de heer Kühl als bestuurder verantwoordelijk voor investeringsanalyses en vastgoedfinanciering alsmede fondsstructurering. Daarnaast neemt hij zitting in het bestuur van Holland Immo Group Beheer BV. Tot slot is de heer Kühl bestuurslid en vice-voorzitter van de branchevereniging voor aanbieders van vastgoedbeleggingsproducten (FORUMVAST Belangenvereniging Aanbieders Vastgoedbeleggingsproducten).

mr. T. Kühl

mr. T. Kühl
COO

T. Kühl, directeur, was eveneens in het verleden werkzaam als belastingadviseur, waaronder de laatste jaren bij Ernst & Young in de internationale belastingpraktijk en als regiocoördinator van de Onroerend Goed Groep in Eindhoven. Bij Holland Immo Group BV is de heer Kühl als bestuurder verantwoordelijk voor het financiële en operationele fondsbeheer. Daarnaast neemt hij zitting in het bestuur van Holland Immo Group Beheer BV.

L.M. Antonis

L.M. Antonis
Investor Relations

L.M. Antonis was ruim zeventien jaar verbonden aan Janssen & Tempelaars Groep BV gevestigd te Eindhoven, een gerenommeerde organisatie op het gebied van assurantiën en financiële planning in Zuid-Nederland, waarvan de laatste tien jaar als directeur-aandeelhouder (sinds 2001 onderdeel van Cantos – Malherbe BV, zijnde een dochtermaatschappij van ING Groep). Bij Holland Immo Group BV is de heer Antonis verantwoordelijk voor investor relations.

Vrijblijvend de brochure en het prospectus per post ontvangen?
Ik heb kennis genomen van het Privacy Statement.


Waarschuwing: U staat op het punt een product te kopen dat niet eenvoudig en misschien moeilijk te begrijpen is. De op deze website vermelde informatie is van algemene aard waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. De beleggingsinstelling IMMO Zorgwoningfonds 4 en haar beheerder Holland Immo Group Beheer BV zijn geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten. Het prospectus van IMMO Zorgwoningfonds 4 is goedgekeurd door de AFM. De goedkeuring van het prospectus mag niet worden beschouwd als aanprijzing van de aangeboden participaties. Potentiële beleggers wordt aanbevolen het prospectus te lezen om de potentiële risico’s en voordelen in verband met de beslissing om in de effecten te beleggen volledig te begrijpen, voordat ze een beleggingsbeslissing nemen. Het prospectus en het essentiële-informatiedocument (EID) zijn te verkrijgen ten kantore van Holland Immo Group of hier te downloaden. Download het prospectus hier, download het EID hier.

Categorised in:

This post was written by Annemie Smolders