Beleggen met een duidelijke focus

Beleggen met een duidelijke focus

Het gaat goed met de belangstelling van particuliere en institutionele beleggers om in vastgoed te beleggen. En dan specifiek in segmenten met onderliggende primaire behoeften, zoals wonen, eten en infrastructuur. Holland Immo Group heeft sinds de oprichting in 2001 voor ca. 1,4 miljard euro aan vastgoedfondsen opgezet en heeft zo’n 5.000 particuliere beleggers die actief in de verschillende portefeuilles beleggen. Elk nieuw fonds bestaat voor ca. 40% uit nieuwe beleggers die voor de eerste keer meedoen. Sinds enkele jaren wordt ook belegd voor een aantal family offices met ieder een eigen family fund. Daarnaast is een institutioneel parkeergaragefonds opgezet dat in de Eurozone belegt. De belangstelling is alleen maar gegroeid omdat de vastgoedsegmenten waarin wordt belegd zoals (nieuwbouw)woningen, senior living en senior care en binnenstedelijke parkeergarages een core karakter hebben. Holland Immo Group heeft een duidelijke focus voor wat betreft de vastgoedsegmenten waarin wordt belegd en dat creëert voorspelbaarheid bij beleggers en pipeline aan product. Zo is tussen 2008 en 2018 een 16-tal fondsen voor Duitse winkelcentra opgezet van in totaal 350 miljoen euro, waarvan er in de periode 2016 – 2020 alweer 10 zijn verkocht tegen all times high verkoopprijzen. In 2012 werd ook de markt van parkeergarages voor particuliere beleggers ontsloten. Er is sindsdien voor 140 miljoen euro aan particuliere parkeergaragefondsen opgezet. Daarnaast loopt het institutionele parkeergaragefonds met inmiddels een volume van 100 miljoen euro.

“De vastgoedsegmenten waarin wordt belegd zoals woningen, senior living en senior care en binnenstedelijke parkeergarages hebben een core karakter.”

Vanaf 2016 begonnen de prijzen in Duitsland flink te stijgen en wijzigde de Duitse aankoopstrategie in een verkoopstrategie. Dit was wederom een mooi moment om over te stappen naar een nieuw segment: zorgvastgoed. Voor zowel senior living als senior care bestaat bij particuliere beleggers grote belangstelling omdat iedereen dit maatschappelijke probleem herkent. Evenals in de reguliere woningmarkt is er in het woon(zorg)segment voor ouderen een enorm tekort aan passende woon(zorg)concepten. Daar werken wij aan, samen met zorgvastgoed- en conceptontwikkelaar Long at Home Investments, een spin-off van Holland Immo Group. De woonzorgportefeuille is sinds 2018 inmiddels naar ruim 200 miljoen euro gegroeid.

De rode draad van de beleggingsstrategie is het selecteren van segmenten om daar vervolgens de focus op te houden, zolang de markt interessant is om daarin te expanderen. Binnen dat segment bouwen we vervolgens een grote homogene portefeuille op van meerdere vastgoedfondsen. De exit-strategie is er op gericht enkele fondsen te bundelen waardoor een interessante kwaliteit-volume mix van 100-200 miljoen euro ontstaat voor institutionele beleggers. Deze strategie is al diverse keren succesvol beproefd, waardoor interessante rendementen uit exploitatie werden afgesloten met hoge exit-rendementen. Focus en timing betalen zich dus uit.

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Plan een kennismaking

Wij plannen graag een vrijblijvende kennismaking met u in om u te informeren over de mogelijkheden van beleggen bij Holland Immo Group.

Sebastian van der Graaf

Head of Investor Relations Private Clients

Contactgegevens

info@hollandimmogroup.nl
+31 (0)40 235 2635

Flight Forum 154, 5657 DD Eindhoven
Postbus 8734, 5605 LS Eindhoven

Plan een kennismaking

Wij plannen graag een vrijblijvende kennismaking met u in om u te informeren over de mogelijkheden van beleggen bij Holland Immo Group.

Maartje Raijmakers, Investor Relations

Maartje Raijmakers

Investor Relations

Contactgegevens

info@hollandimmogroup.nl
+31 (0)40 235 2635

Flight Forum 154, 5657 DD Eindhoven
Postbus 8734, 5605 LS Eindhoven