Holland Immo Group verkoopt parkeerfonds Parking Fund Nederland IV aan Telios Re Infrastructure for Mobility Fund

Holland Immo Group heeft op 15 december 2022 de verkoop van Parking Fund Nederland IV afgerond. Het fonds bestaat uit twee parkeergarages met in totaal 691 parkeerplaatsen. Koper is Telios RE Infrastructure for Mobility Fund. Het fonds is bedoeld voor institutionele en professionele beleggers en verwacht tegen 2024 meer dan 150 miljoen euro aan eigen vermogen geïnvesteerd te hebben. De totale verkoopprijs bedraagt 22,5 miljoen EUR.

Q-Park Enschede is een van de grootste parkeergarages van Enschede, gelegen in het centrum van de stad en goed bereikbaar vanaf de A35, welke een directe verbinding heeft met Duitsland. De parkeergarage ligt naast het belangrijkste binnenstedelijke winkelgebied, het stadhuis, vele restaurants, Holland Casino en Media Markt. Bovendien is het de dichtstbijzijnde (bezoekers)parkeerlocatie voor het ziekenhuis Medisch Spectrum Twente.

Q-Park Boston & Seattle ligt in het centrum van Rotterdam en is goed bereikbaar vanaf de snelweg A16. De parkeergarage geeft direct toegang tot de Boston & Seattle torens (220 appartementen) op de Wilhelminapier. In dit gebied liggen verschillende bekende gebouwen, zoals De Rotterdam, de Maastoren en Hotel New York.

Mirian Broere, Head of Investment van Holland Immo Group: “We zijn zeer verheugd met de verkoop van Parking Fund Nederland IV. Met deze transactie hebben we voor onze beleggers een zeer mooi rendement gerealiseerd, waarbij de rendementsprognose ruimschoots is overtroffen”.

Matthieu Dekkers, Investment Management (Parking) van Holland Immo Group: “Ook na deze succesvolle transactie blijven wij onze focus houden op het investeren in parkeergarages. Het is een goede stabiele asset class die wij graag aan onze beleggers willen blijven aanbieden. We blijven in de acquisitiemodus en hebben veel beleggers die in parkeergarages in heel Europa willen investeren”.

Holland Immo Group heeft met deze transactie een zeer mooi totaalrendement van 14,0% per jaar gerealiseerd. In de prognose was uitgegaan van een totaalrendement van 9,0% per jaar.

Telios Investments is een partnerbedrijf van Green Arrow Capital, een onafhankelijke investeringsgroep gespecialiseerd in infrastructuurinvesteringen met een beheerd vermogen van 2 miljard euro. Holland Immo Group is bij deze transactie geadviseerd door Loyens & Loeff als juridisch adviseur en Deloitte als verkoop procesbegeleider.

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Plan een kennismaking

Wij plannen graag een vrijblijvende kennismaking met u in om u te informeren over de mogelijkheden van beleggen bij Holland Immo Group.

Sebastian van der Graaf

Head of Investor Relations Private Clients

Contactgegevens

info@hollandimmogroup.nl
+31 (0)40 235 2635

Flight Forum 154, 5657 DD Eindhoven
Postbus 8734, 5605 LS Eindhoven

Plan een kennismaking

Wij plannen graag een vrijblijvende kennismaking met u in om u te informeren over de mogelijkheden van beleggen bij Holland Immo Group.

Maartje Raijmakers, Investor Relations

Maartje Raijmakers

Investor Relations

Contactgegevens

info@hollandimmogroup.nl
+31 (0)40 235 2635

Flight Forum 154, 5657 DD Eindhoven
Postbus 8734, 5605 LS Eindhoven