Holland Immo Group verkoopt woningportefeuille aan NorthStar REIM en Ares Management Corporation

NorthStar en Ares Management verwerven woningportefeuille in Nederland

NorthStar REIM (“NorthStar”) en Ares Management Corporation (“Ares”) hebben vandaag aangekondigd dat een joint venture opgericht door NorthStar en een fund gemanaged door de Ares Real Estate Group een woningportefeuille (de “Portefeuille”) van zes gebouwen heeft  verworven voor €62 miljoen. De gebouwen bestaan uit 434 eenheden in Rotterdam, Zoetermeer, Dordrecht en Arnhem. De joint venture heeft een beleggingsstrategie welke gericht is op woningportefeuilles van zowel bestaand vastgoed als nieuwe woningbouwontwikkelingen in grote stedelijke agglomeraties door heel Nederland.

De Portefeuille bestaat uit zes woongebouwen die, allen centraal gelegen in de nabijheid van openbaar vervoer, sinds 2017 eigendom waren van Holland Immo Group, welke al eerder waren getransformeerd van kantoren naar woningen.  De portefeuille profiteert van veel strategische aspecten op het gebied van betaalbaarheid en duurzaamheid, aangezien alle gebouwen energielabel A of B hebben en binnen het gereguleerde of betaalbare middensegment van de markt vallen.

José Antonio Roodhof, Founding Partner NorthStar: “De fundamenten van de Nederlandse woningmarkt zijn sterk en we zijn trots om de eerste deal samen met onze partner Ares aan te kondigen. Deze portefeuille past perfect in een strategie om te investeren in betaalbare en duurzame huisvesting.”

Wilson Lamont, Partner en Co-Head of European Real Estate in Ares Real Estate: “We zijn verheugd om samen met het NorthStar team te werken aan aantrekkelijke woninginvesteringen in de Nederlandse woningmarkt. We kijken ernaar uit om nieuwe woninginvesteringen te identificeren bij het voortzetten van onze beleggingsstrategie en de portefeuille door te laten groeien naar de volgende fase .”

Mirian Broere, Head of Investment- & Asset Management bij Holland Immo Group: “We zijn verheugd over de succesvolle verkoop van onze portefeuille aan NorthStar en Ares. Deze transactie heeft niet alleen gezorgd voor consistente en stabiele rendementen voor onze gewaardeerde fondsbeleggers, maar benadrukt ook ons vermogen om te gedijen in een veeleisende vastgoedmarkt.“

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Plan een kennismaking

Wij plannen graag een vrijblijvende kennismaking met u in om u te informeren over de mogelijkheden van beleggen bij Holland Immo Group.

Sebastian van der Graaf

Head of Investor Relations Private Clients

Contactgegevens

info@hollandimmogroup.nl
+31 (0)40 235 2635

Flight Forum 154, 5657 DD Eindhoven
Postbus 8734, 5605 LS Eindhoven

Plan een kennismaking

Wij plannen graag een vrijblijvende kennismaking met u in om u te informeren over de mogelijkheden van beleggen bij Holland Immo Group.

Maartje Raijmakers, Investor Relations

Maartje Raijmakers

Investor Relations

Contactgegevens

info@hollandimmogroup.nl
+31 (0)40 235 2635

Flight Forum 154, 5657 DD Eindhoven
Postbus 8734, 5605 LS Eindhoven