Overname Holland Immo Group door Primevest Capital Partners Holding

Het verheugt ons u te kunnen berichten dat Holland Immo Group met ingang van 1 november 2021 volledig is overgenomen door Primevest Capital Partners Holding en hiermee een samenwerking aangaat met Primevest Capital Partners.

Zowel Holland Immo Group als Primevest Capital Partners bieden onder meer vastgoedbeleggingsfondsen aan in gespecialiseerde sectoren als woningen en parkeergarages, waarbij wij ons van oudsher gericht hebben op de particuliere belegger en Primevest Capital Partners zich richt op de institutionele belegger. Door deze samenwerking vergroten wij onze slagkracht zowel aan de aanbodzijde van de beleggingen als aan de afnamezijde naar de particuliere en institutionele beleggers.

Beide organisaties komen onder één paraplu, genaamd Primevest Capital Partners Holding, die Holland Immo Group volledig heeft overgenomen en al eigenaar was van de Primevest Capital Partners. Holland Immo Group blijft zelfstandig en onder dezelfde naam functioneren en zal worden aangestuurd door het bestuur van Primevest Capital Partners Holding. De heren Peter Helfrich en Gaston Hupkens zijn in augustus toegetreden tot het bestuur van Primevest Capital Partners Holding als Managing Partner respectievelijk Head of Operations. Zij vormen met ingang van 1 november 2021 het bestuur van Holland Immo Group. Daarnaast treden zij ook toe tot het bestuur van Holland Immo Group Beheer, die het fondsbeheer van de door Holland Immo Group geïnitieerde fondsen uitoefent. Manfred en Thomas Kühl blijven deel uitmaken van het bestuur van Holland Immo Group Beheer. Zij maken daarnaast samen met Leo Antonis deel uit van het huidige Management Team van Holland Immo Group en zullen in die hoedanigheid voor een periode van ca. 1,5 jaar actief betrokken blijven bij Holland Immo Group.

Voor u als participant heeft deze samenwerking geen gevolgen. Het beheer van uw beleggingen blijft in handen van het voor u vertrouwde team van 29 specialisten die actief zijn in de verschillende disciplines (investment, asset management, finance, fund management en investor relations).


Persbericht

Primevest Capital Partners versterkt positie onder particuliere beleggers door overname Holland Immo Group en vergroot beheerd vermogen tot 2,7 miljard euro

Utrecht/Berlijn/Eindhoven, 1 november 2021 – Pan-Europese investment manager Primevest Capital Partners versterkt haar positie onder particuliere beleggers en ziet het vermogen onder beheer stijgen tot circa 2,7 miljard euro door de overname van Holland Immo Group. Het in Eindhoven gevestigde en AIFM-gereguleerde Holland Immo Group biedt gespecialiseerde fondsen in woningen, zorgvastgoed en parkeergarages voor zowel particuliere als institutionele beleggers en heeft een beheerd vermogen van 0,9 miljard euro verdeeld over meer dan 25 fondsen met objecten in Nederland, Duitsland, Italië en Spanje. De overnamesom is niet bekendgemaakt.

Peter Helfrich, Managing Partner bij Primevest CP: “Holland Immo Group heeft een uitstekende reputatie in Nederland dankzij de prestaties van haar fondsen, haar grote en loyale klantenbestand en een uitstekend trackrecord dat meer dan twee decennia teruggaat. We hebben zeer complementaire bedrijven en via de 29 collega’s van Holland Immo Group hebben we direct toegang tot een netwerk van gevestigde relaties met particuliere beleggers en family offices. Ook voegen we veel expertise toe aan ons toch al sterke team en versterken wij ons platform op het gebied van acquisitie, asset management, risicobeheer en compliance. Onze visie is gericht op het investeren in de toekomst van onze steden door duurzame woningen te bieden, de connectiviteit te verbeteren en mobiliteit mogelijk te maken. Deze overname zal ons helpen om deze ambities te realiseren.”

Manfred Kühl, Chief Executive Officer bij Holland Immo Group: “Zowel Primevest als Holland Immo Group zijn boutique firma’s die gespecialiseerd zijn in alternatieve real assets waar een enorme vraag naar is van zowel beleggers als gebruikers. Door onze krachten te bundelen, bieden wij een zeer professioneel team, sterke expertise op het gebied van fund en asset management en een groot acquisitienetwerk in deze nichesegmenten. Wat betreft de segmenten wonen, zorg en parkeergarages sluiten beide bedrijven goed bij elkaar aan, terwijl Holland Immo Group met name gericht is op particuliere beleggers en family offices en Primevest op institutionele beleggers.”

De markt voor vastgoedbeleggingsfondsen, inclusief alternatieve categorieën zoals parkeergarages en telecommunicatie-infrastructuur, heeft het afgelopen decennium een gestage groei laten zien. De vraag naar deze fondsen voor particuliere beleggers zal verder toenemen naarmate de bevolking structureel ouder wordt en de behoefte aan individuele vermogensvorming voor de oude dag toeneemt. De huidige lage rentestand leidt tevens tot een verschuiving van staatsobligaties en spaarrekeningen naar andere beleggingscategorieën, doordat een toenemend aantal particuliere beleggers het voorbeeld van institutionele spelers volgt en elders op zoek gaat naar stabiele inkomstenbronnen voor hun persoonlijke pensioenregelingen.

Talrijke studies tonen aan dat vastgoedbeleggingen via vastgoedfondsen diversificatievoordelen combineren met inflatiebescherming. Dankzij een steeds betere bescherming door regelgeving is het vertrouwen en de interesse van particuliere beleggers in dergelijke producten toegenomen en de groei van onlinediensten en fintech-oplossingen zal ook de toegang tot deze gespecialiseerde fondsen verder verbeteren.

Peter Helfrich concludeerde: “We zien een verschuiving van collectieve pensioenregelingen, waardoor mensen gedwongen worden hun eigen pensioenvoorzieningen te treffen en op zoek gaan naar een vertrouwde aanbieder in deze markt. Samen met Holland Immo Group kan

Primevest in die behoefte voorzien en haar klanten een uitgebreid en groeiend scala aan investeringsmogelijkheden bieden.”

Peter Helfrich en Gaston Hupkens zijn in augustus dit jaar van start gegaan bij Primevest CP als respectievelijk Managing Partner en Head of Operations. Het senior managementteam bestaat uit partners Bart Pierik, Hans-Peter Renk en Bas van Dongen. Samen met Holland Immo Group bestaat het gecombineerde team uit circa 70 professionals die vanuit de kantoren in Utrecht, Eindhoven en Berlijn blijven opereren.

Over Primevest Capital Partners Holding B.V.

Primevest Capital Partners Holding B.V. bestaat uit Primevest Capital Partners Nederland B.V., Primevest Capital Partners Deutschland GmbH en Holland Immo Group B.V. Het bestuur van Primevest Holding, bestaande uit Peter Helfrich, Gaston Hupkens en Bart Pierik, is direct verantwoordelijk voor de aansturing van Primevest Capital Partners en Holland Immo Group. Peter Helfrich en Gaston Hupkens zullen toetreden tot het bestuur van Holland Immo Group. De totale gecombineerde omvang van de portefeuille bedraagt circa 2,7 miljard euro.

Over Primevest Capital Partners

Primevest Capital Partners is een pan-Europese investment manager, gespecialiseerd in innovatieve strategieën voor het beleggen in real assets. Onze visie is om onze steden toekomstbestendig te maken door betere connectiviteit, mobiliteit en stedelijke leefbaarheid te realiseren. Dit doen we door middel van investeringen in heel Europa in moderne, betaalbare woningen, communicatie-infrastructuur en parkeergarages. Onze beleggingsfilosofie wordt gedragen door de aanhoudende urbanisatie om ons heen en de noodzaak om de moderne behoeften van stedelijke gebieden te faciliteren. Op deze manier leveren we een bijdrage aan de verbetering van de kwaliteit en duurzaamheid van het moderne leven. Vanuit onze kantoren in Utrecht en Berlijn beheert een team van 40 professionals 1,8 miljard euro aan beleggingen verdeeld over zes sectorgerichte fondsen en twee individuele institutionele mandaten.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Primevest Capital Partners
Lisette van der Ham
Head of Marketing & Corporate Communications
T: +31 6 832 005 61
lisette.vanderham@primevestcp.com
www.primevestcp.com

Over Holland Immo Group

Holland Immo Group is een aanbieder van vastgoedbeleggingsfondsen voor particuliere en institutionele beleggers en family offices. Sinds de oprichting in 2001 door Manfred en Thomas Kühl zijn in totaal 54 fondsen geïnitieerd met een totaal investeringsvolume van 1,6 miljard euro. Holland Immo Group belegt in Nederlandse woningen, parkeergarages en Duitse winkels voor dagelijkse boodschappen. Na de verkoop van een groot aantal fondsen aan institutionele beleggers in de periode 2016 – 2021 is de beleggingsstrategie voor nieuwe fondsen verder gericht op Nederlandse woningen en parkeergarages in Europa. Binnen het woonsegment meer specifiek op woningen voor starters en woon(zorg)concepten voor ouderen zonder en met zorgindicatie, senior living respectievelijk senior care. In dit verband wordt samengewerkt met diverse woonzorgexploitanten en vastgoedontwikkelaars, waaronder Long at Home Investments, een spin-off van Holland Immo Group die zich richt op het ontwikkelen van woonzorglocaties en -concepten en investeert in zorgaanbieders. Met een team van 30 professionals wordt een vermogen van circa 0,9 miljard euro aan beleggingen beheerd.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Holland Immo Group
mr. Manfred Kühl MRICS/Peter Helfrich
T: +31 (0)40 235 26 35
info@hollandimmogroup.nl
www.hollandimmogroup.nl

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Plan een kennismaking

Wij plannen graag een vrijblijvende kennismaking met u in om u te informeren over de mogelijkheden van beleggen bij Holland Immo Group.

Sebastian van der Graaf

Head of Investor Relations Private Clients

Contactgegevens

info@hollandimmogroup.nl
+31 (0)40 235 2635

Flight Forum 154, 5657 DD Eindhoven
Postbus 8734, 5605 LS Eindhoven

Plan een kennismaking

Wij plannen graag een vrijblijvende kennismaking met u in om u te informeren over de mogelijkheden van beleggen bij Holland Immo Group.

Maartje Raijmakers, Investor Relations

Maartje Raijmakers

Investor Relations

Contactgegevens

info@hollandimmogroup.nl
+31 (0)40 235 2635

Flight Forum 154, 5657 DD Eindhoven
Postbus 8734, 5605 LS Eindhoven