Verborgen Philips-parel wordt omgebouwd tot 166 ‘gouden’ appartementen

20-10-2021 |

Weer wordt een Philipsgebouw verbouwd tot woningen. In gebouw VS op Vredeoord, zo ongeveer het jongste voormalige kantoor van de ‘kumpany’ in Eindhoven, komen 166 appartementen die volgend voorjaar worden opgeleverd.

Het voormalige Philipskantoorgebouw VS op Vredeoord in Eindhoven wordt omgebouwd tot wooncomplex met 166 huurappartementen.

De appartementen en studio’s meten tussen de 35 en 90 vierkante meter. De prijzen variëren straks waarschijnlijk van 850 tot 1450 euro per maand. De voorinschrijving voor de verhuur start half oktober. Wat meteen in het oog springt bij een bezoek aan de voormalige Philips-campus waar nu woonwijk Vredeoord is verrezen, zijn de vierkante, gele natuurstenen platen tegen de gevel. Zaten die daar al? Ja, vertelt Renske Soumah van Long at Home, dat de ontwikkeling en de verhuur organiseert voor eigenaar Holland Immo Group. Zo’n 70 procent is er afgehaald om sommige balkons op te hangen. 

Gele platen geven VS gouden gloed

En ze zijn allemaal schoongemaakt. Zodat ze gebouw VS Vredeoord nu een soort gouden gloed geven, zeker in het najaarszonnetje dat er mooi op schijnt tijdens de rondleiding. Wie dichterbij komt, ziet dat de travertin platen in twee versies de gevel sieren: gladde natuurstenen en geribbelde exemplaren. In het transformatieplan van Pauwert Architectuur uit Eindhoven hebben die een belangrijke rol gekregen.

De gele travertin platen geven VS Vredeoord een gouden gloed.

Een ‘gouden look’, noemt Soumah het effect van de gele gevelplaten die mooi afsteken tegen de grijze stalen platen tegen de rest van het gebouw. Ook de nieuwe balkons, die het strakke vierkante pand een vrolijke speelse noot geven, zijn voorzien van de grijze platen.

Binnentuin VS is ‘verborgen parel’

Wat nog minder opviel aan het pand toen het nog als kantoor gebruikt werd of leeg stond, is dat er ook een flinke binnentuin is. Soumah noemt dat ‘de verborgen parel’ van VS.

Hier krijgen de nieuwe appartementen op de begane grond een tuintje of terrasje en is er plaats voor gezamenlijk groen, onder meer in plantenbakken. Ook komen er bomen te staan, ook al ligt de tuin op de parkeergarage. In die ondergrondse parking is plaats voor de bergingen van de appartementen én voor 212 parkeerplaatsen. Dat is heel veel in vergelijking met de normen van de gemeente. De oorzaak: de plekken lagen er al voor het voormalige kantoorgebruik.

Het voormalige Philipskantoorgebouw VS op Vredeoord in Eindhoven wordt omgebouwd tot wooncomplex met 166 huurappartementen.

Philips-logo komt terug in VS

Rondom de binnentuin liggen de vier vleugels van het wooncomplex met drie of vier verdiepingen. Ze krijgen straks een naam die is afgeleid van het logo van Philips: het schild met een rondje, een ster en twee golfjes. Die elementen komen dan ook terug in het gebouw. In de appartementen vallen de hoge plafonds op en de ramen van vloer tot plafond. Wie het geluk heeft op de hogere etages te huren, heeft straks een fraai uitzicht over de stad, Strijp, Woensel West of het Philips De Jongh-park.

Opvallend detail aan het gebouw zijn verder de hoekoplossingen van architect JKH uit 2003 toen VS gebouwd werd. Daar zijn glazen loopbruggen tussen de verschillende vleugels. Hier komen straks zitjes en mooie lichtarmaturen. De appartementen op de eerste verdieping in de hoeken hebben ieder een groot dakterras tot hun beschikking. Alle huurders kunnen straks op de begane grond, aan de heel hoge entree, gebruikmaken van een fitness-gym, een coffee-bar, werkplekken en een lounge. 

Het voormalige Philipskantoorgebouw VS op Vredeoord in Eindhoven wordt omgebouwd tot wooncomplex met 166 huurappartementen.

Bron: www.ed.nl

Terug

Plan een kennismaking

Wij plannen graag een telefonische kennismaking om u te informeren over de mogelijkheden van beleggen bij Holland Immo Group.

Contactgegevens

info@hollandimmogroup.nl
+31 (0)40 235 2635

Flight Forum 154, 5657 DD Eindhoven
Postbus 8734, 5605 LS Eindhoven